Clicky

 
Transport Online - Van Haga biedt excuses aan voor gedrag Baudet

Van Haga biedt excuses aan voor gedrag Baudet

Van Haga biedt excuses aan voor gedrag Baudet
12-05-2021 23:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Forum voor Democratie-Kamerlid Wybren van Haga heeft woensdag zijn excuses aangeboden voor het gedrag van zijn partijleider Thierry Baudet, die eerder in het debat over corona D66-Kamerlid Jan Paternotte op de schouder klopte.

Van Haga zei door voorzitter Vera Bergkamp te zijn gevraagd iets te zeggen. "We hebben de afspraak dat we ons aan de coronaregels houden", aldus Van Haga. Volgens de FVD'er gebeurde het schouderklopje in een "vriendschappelijk moment", maar was het "onjuist". "Ik kan me voorstellen dat de heer Paternotte het ongepast vindt."

"De bedoelingen waren niet slecht, maar ik wil excuses ervoor aanbieden." Van Haga voegde er wel aan toe dat hij en zijn partijgenoten geen mondkapje willen dragen.

"Dat de geïnfecteerde mij aantikt is één ding", zegt Paternotte over Baudet, die eerder op de dag vertelde dat hij recent ziek is geweest, met koorts. Hij had zich niet laten testen op corona, maar enkele partijgenoten van hem hadden wel positief getest op corona. "Wat ik echt onacceptabel vind is dat Baudet tegen medewerkers van het Kamergebouw aan gaat staan of zonder mondkapje bij ze in de lift springt."

Kamermedewerkers hebben zich beklaagd over het gedrag van de FVD'ers, laat een woordvoerster van de Kamer weten. Over de inhoud van de klachten wilde ze geen details kwijt. Baudet heeft het Kamerbestuur gevraagd niet aan de mondkapjesplicht te worden gehouden. Bergkamp wil dit onderwerp eerst met het bestuur van de Kamer bespreken, aldus de woordvoerster.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats