Clicky

 
Transport Online - Palestijnse Hamas-beweging bevestigt zware verliezen

Palestijnse Hamas-beweging bevestigt zware verliezen

Palestijnse Hamas-beweging bevestigt zware verliezen
12-05-2021 16:42 | Buitenland | auteur ANP

GAZA-STAD - De Palestijnse Hamas-beweging, die in de Gazastrook de macht heeft, bevestigt zware verliezen na Israëlische luchtaanvallen. "Talrijke" topcommandanten zijn om het leven gekomen bij de beschietingen en bombardementen, onder wie de militaire baas van Gaza-stad, aldus een verklaring van de strengislamitische organisatie.

Volgens de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet zijn nog zeker vier andere belangrijke leiders gedood. De Israëlische aanvallen waren een reactie op Palestijnse raketbeschietingen, die weer een reactie waren op aanvallen van Israël. Het Israëlisch leger zegt dat de Palestijnen sinds maandagavond ruim duizend raketten op Israël hebben afgevuurd. Aan Palestijnse kant vielen tot nu toe meer dan vijftig doden, aan Israëlische zijde vijf burgers. Daarnaast is een Israëlische soldaat gedood door een Hamas-raket, meldt het Israëlische leger woensdagmiddag.

Het geweld tussen Israël en Palestijnen escaleerde door Palestijnse protesten tegen de uitzetting van Palestijnen uit hun woningen in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem. Zij moeten plaatsmaken voor Joodse kolonisten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden