Clicky

 
Transport Online - Afghaan klimt op dak vrachtwagen tijdens het rijden [+foto's]

Afghaan klimt op dak vrachtwagen tijdens het rijden

Afghaan klimt op dak vrachtwagen tijdens het rijden [+foto's]
12-05-2021 14:10 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

OBERAUDORF/ROSENHEIM - Dinsdag 11 mei klom een ​​Afghaan op het dak van een rijdende vrachtwagen toen deze zich op de Duitse A93 bij Oberaudorf bevond. De migrant klom door een gat in het zeil van de trailer om de aandacht te vestigen op de precaire situatie van hemzelf en zijn metgezellen. Kort daarna ontdekten politieagenten in totaal zes jonge mannen op de laadvloer. Vijf van hen waren nog minderjarig.

Verschillende chauffeurs hebben de politie geïnformeerd nadat ze een persoon op de rijdende vrachtwagen op de Inntal-snelweg hadden opgemerkt. Een jongeman was op het dak van trailer geklommen en klopte verschillende keren op de cabine.

De vrachtwagen met Bulgaarse kentekenplaten werd door de politie aangehouden bij het knooppunt Oberaudorf. Toen de agenten de laadruimte openden, stapten er zes mensen uit. Geen van hen kon zich identificeren met de vereiste documenten van binnenkomst. Volgens hun eigen informatie hebben ze de Afghaanse nationaliteit en zijn ze tussen de 16 en 26 jaar oud.

Ze legden uit dat smokkelaars in Roemenië in het geheim de vrachtwagenoplegger openden om aan boord te gaan en deze vervolgens van buitenaf weer sloten. Bij het doorzoeken van het ruim vond de federale politie de gescheurde Roemeense asielkaarten van de zes Afghanen.

De Duitse politie nam de migranten in hechtenis en bracht ze naar het bureau van de politie in Rosenheim. Daar werden ze opgevangen en uitvoerig ondervraagd met behulp van tolken.

De Afghaanse staatsburgers verklaarden dat het hele smokkelproces vanuit Afghanistan in verschillende fasen plaatsvond. De laatste meerdaagse etappe moesten ze in de laadruimte doorbrengen. Hun route ging van Roemenië via Oostenrijk naar Duitsland.

Terwijl de vijf minderjarigen konden worden toevertrouwd aan de zorg van het Bureau Jeugdzorg Rosenheim, werd hun meerderjarige landgenoot doorverwezen naar een opvangcentrum voor vluchtelingen.

De vrachtwagenchauffeur kon zijn reis voortzetten nadat alle politiemaatregelen waren genomen. Volgens de eerste bevindingen wist de 53-jarige chauffeur niet dat er mensen in zijn laadruimte aanwezig waren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden