Clicky

 
Transport Online - Half juni start vaccinatieprogramma voor zeevarenden

Half juni start vaccinatieprogramma voor zeevarenden

Half juni start vaccinatieprogramma voor zeevarenden
12-05-2021 10:30 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Medio juni start een vaccinatieprogramma voor zeevarenden. Daarvoor komen alle zeevarenden in aanmerking die werken op zeeschepen onder Nederlandse vlag of in Nederlands beheer. Door de prikken kunnen mensen hun werk aan boord van zeeschepen wereldwijd veilig voortzetten, stelt de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KNVR). Die voert het beheer over het programma.

Onder regie van het RIVM is de afgelopen maanden onderzocht in hoeverre zeevarenden gebruik kunnen maken van de reguliere nationale vaccinatiestrategie. Daaruit bleek dat zeevarenden een aparte aanpak vergen, onder meer vanwege hun werk over alle grenzen heen. Al sinds januari 2020 staan zeevarenden wereldwijd voor flinke uitdagingen om hun werk te doen, schetst de KNVR. Ze konden vaak maandenlang niet worden afgelost. En van internationale reisbeperkingen die van land tot land verschillen zijn ze nog steeds continu de dupe. Dat zeevarenden nu kunnen worden gevaccineerd, ongeacht hun nationaliteit, stelt rederijen onder meer in staat om te voldoen aan hun zorgplicht, stellen de reders.

Ongeveer 49.000 Janssen-vaccins worden vanaf medio juni, in termijnen, beschikbaar gesteld. Daarvan is één vaccinatie nodig. Dat is belangrijk, want zeevarenden brengen slechts beperkt tijd door in Nederland, namelijk tijdens het verlof of om naar huis of naar een schip te reizen.

Omdat alle zeevarenden nooit binnen één aaneengesloten periode in Nederland zijn, zal vaccinatie over de komende maanden worden uitgespreid. De KVNR gaat een centrale rol spelen in de logistieke uitwerking van de vaccinatie-aanpak. Inenting gebeurt in een aantal grotere havens en op Schiphol.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions