Clicky

 In april iets minder faillissementen in transportsector

In april iets minder faillissementen in transportsector

DEN HAAG - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is in april gedaald. Er zijn in april 21 bedrijven minder failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag op een laag niveau. Relatief gezien werden er de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag. In totaal gingen acht (transport)bedrijven failliet. In maart waren dit er nog twaalf.

Aantal faillissementen op laag niveau

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in april 2021 lag het aantal faillissementen nog altijd op een historisch laag niveau.

Meeste faillissementen in de specialistische zakelijke diensten

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 118 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de specialistische zakelijke diensten (onder andere advisering en onderzoek) het grootste aantal faillissementen, namelijk 20. Dat zijn er 6 minder dan in maart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats