Clicky


Drukte bij reisbureaus na persconferentie

Drukte bij reisbureaus na persconferentie
11-05-2021 21:28 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Veel mensen hebben besloten hun vakantie te boeken. Dat komt naar voren uit een rondgang langs grote reisbureaus. Dinsdag maakten demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge bekend dat bestemmingslanden per 15 mei weer een individueel reisadvies krijgen.

Corendon-topman Steven van der Heijden spreekt van "enorme drukte" op de website en bij het callcenter. "Gisteren hadden we al een redelijke dag, maar vandaag zien we echt een enorme stijging in het aantal boekingen." Populair zijn volgens Van der Heijden onder meer de Griekse eilanden en Mallorca en Ibiza. Voor die bestemmingen geldt waarschijnlijk vanaf eind mei een geel reisadvies.

Het aantal boekingen in mei ligt bij Sunweb nu al een kwart hoger dan in 2019 op 11 mei het geval was. "Bizar", noemt een woordvoerder het. "Toen De Jonge de kleurcodes ging uitleggen verdubbelde het aantal bezoekers van onze website." Vooral voor augustus worden veel vakanties geboekt. Ook bij Sunweb zijn de Griekse eilanden, Ibiza en Gran Canaria in trek.

De reiswijzer van de ANWB, waar per vakantieland informatie over de coronamaatregelen te vinden is, werd vanaf het begin van de persconferentie twaalf keer zo vaak bezocht als normaal. "Mensen willen gewoon echt heel graag weg", verklaart een woordvoerder. Het vaakst werd er gezocht naar informatie over België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.