Clicky

 
Transport Online - BYD levert elektrische bussen aan Nobina in Zweden

BYD levert elektrische bussen aan Nobina in Zweden

BYD levert elektrische bussen aan Nobina in Zweden
11-05-2021 12:20 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SCHIEDAM - Nobina, de grootste openbaar vervoermaatschappij van Zweden en Scandinavië, heeft de eerste van 13 volledig elektrische bussen van BYD in ontvangst genomen voor inzet in de stad Piteå in het noordoosten van Zweden. De aflevering van de elektrische bus van BYD markeert de start van een volledig elektrische busdienst in de stad, die bekend staat om zijn uitdagende klimaat met temperaturen die regelmatig onder nul zakken.

De nieuwe elektrische bussen van BYD worden ingezet op 65.31º noorderbreedte. Daarmee is Nobina de meest noordelijke klant van BYD in Europa. Het is de eerste keer dat inwoners van Piteå gebruik kunnen maken van elektrisch busvervoer. De elektrische bussen van BYD staan garant voor veilig, stil en emissievrij openbaar vervoer.

De nieuwe elektrische bussen voor Nobina worden gebouwd in de hypermoderne productiefaciliteit van BYD in Komárom, Hongarije – een van de twee fabrieken van BYD in Europa.

De eerste nieuwe 12 meter lange elektrische bus is gisteren overgedragen aan Nobina. De andere 12 voertuigen zijn volledig operationeel na de zomer. Inclusief de meest recente aflevering heeft Nobina inmiddels meer dan 300 elektrische bussen van BYD in gebruik. Hiervan worden er meer dan 160 ingezet voor busdiensten in de noordelijke regio.

Het extreem koude klimaat van Piteå is de ultieme test voor de inzet van elektrische voertuigen. Nobina weet zich ook bij deze nieuwste toevoeging aan de vloot verzekerd van de voorbeeldige betrouwbaarheid van BYD. Uitgebreide praktijktests in het gebied, aangevuld met de praktijkervaringen van BYD-klanten in andere delen van Scandinavië, bevestigen de betrouwbaarheid en de toonaangevende expertise van BYD als het gaat om accutechniek en elektrische aandrijving.

Ook in landen en streken met een uitzonderlijk warm klimaat is BYD voor openbaar vervoermaatschappijen de voorkeursleverancier voor volledig elektrische bussen, wat onder meer blijkt uit de inzet van elektrische bussen van BYD op het Iberische schiereiland en in andere delen van Zuid-Europa.

Tot nu toe hebben openbaar vervoermaatschappijen in Europa meer dan 1.800 exemplaren van de elektrische bussen van BYD in gebruik genomen en besteld. Wereldwijd heeft BYD meer dan 65.000 volledig elektrische stadsbussen en touringcars afgeleverd. Daarmee is BYD uitgegroeid tot een vertrouwde naam in meer dan 300 steden in meer dan 50 landen en regio’s.

“We presenteren met trots onze volledig elektrische en emissievrije bussen in Piteå, voor modern, veilig, stil en betrouwbaar openbaar vervoer. Ondanks het uitdagende klimaat vertrouwen we op de bewezen en uitgebreid geteste technologie van BYD”, zegt Jens Råsten, Fleet Manager van Nobina Group.

“Het klimaat in Piteå is een uitdaging voor elke vorm van elektrische mobiliteit”, zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe, “Ik ben ervan overtuigd dat onze vooruitstrevende accu- en aandrijftechniek garant staat voor uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. De bewezen kwaliteiten van onze technologie wordt nog eens extra onderschreven door uitgebreide tests bij lage temperaturen. Ook de ervaringen van andere BYD-klanten in Scandinavië bevestigen dat eMobility voor emissievrij openbaar vervoer de beste oplossing is.”

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden