Clicky

 
Transport Online - Nieuwe MAN truckserie wint twee iF DESIGN AWARDS

Nieuwe MAN truckserie wint twee iF DESIGN AWARDS

Nieuwe MAN truckserie wint twee iF DESIGN AWARDS
11-05-2021 11:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

De nieuwe MAN truckgeneratie overtuigt met zijn buitengewone design. Bij de gerenommeerde iF DESIGN AWARD verkiezing gooide de nieuwe MAN TGX hoge ogen met de bijzondere functionaliteit van zijn design. De geheel nieuwe truckserie overtuigde de vakjury ook door de keuze van materialen en kleuren.

Het aantal kandidaten voor de iF DESIGN AWARD 2021 was groot: de jury moest een keuze maken uit bijna 10.000 inzendingen uit 52 landen. Ondanks de sterke concurrentie overtuigde de nieuwe MAN truckgeneratie de onafhankelijke, 98-koppige internationale vakjury met de algehele harmonie van materialen en kleuren en met zijn bijzonder functionele design.

Consequente focus op de bestuurder

Bij de ontwikkeling van de nieuwe truckserie heeft MAN meer dan 700 vrachtwagenchauffeurs bij verschillende model-, rijsimulator- en testbaanstudies betrokken en zo hun ervaringen gebruikt bij het ontwerpen van de nieuwe truckgeneratie.

De werkplek kenmerkt zich door drie onafhankelijk van elkaar te bedienen systemen: het combi-instrument, het media- en navigatiesysteem - met een display tot 12,3 inch - en het innovatieve bedieningselement MAN SmartSelect, inclusief in de slaapcabines de digitale afstandsbediening voor de bediening van comfort- en entertainment functies vanaft het onderbed. Elk systeem beschikt over een eigen, truck-specifieke besturingslogica en is tegelijkertijd geïntegreerd in het holistische interactie concept.

De hoogwaardige en praktische materialen, het ergonomisch geperfectioneerde zit- en slaapcomfort, de vele assistentie- en veiligheidssystemen, maar ook de toekomstgerichte connectiviteit van de nieuwe truckgeneratie leveren een grote bijdrage aan de vereenvoudiging van het steeds veeleisender wordende dagelijkse werkleven van chauffeurs.

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden