Clicky

 
Transport Online - Doden en gewonden bij luchtaanvallen op Gazastrook

Doden en gewonden bij luchtaanvallen op Gazastrook

Doden en gewonden bij luchtaanvallen op Gazastrook
11-05-2021 10:11 | Buitenland | auteur ANP/DPA

TEL AVIV/GAZA - [update 13:25] Bij Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn volgens de plaatselijke autoriteiten zeker 25 mensen om het leven gekomen, onder wie negen kinderen. Ruim 125 mensen zijn gewond geraakt. Volgens de Israëlische strijdkrachten zijn bij de aanvallen vijftien Palestijnse strijders gedood.

De Gazastrook is een van de dichtstbevolkte plaatsen ter wereld met circa twee miljoen inwoners op slechts 365 vierkante kilometer. De luchtaanvallen werden uitgevoerd nadat de Palestijnse beweging die de strook beheerst, Hamas, Israël had bestookt met circa driehonderd raketten. Daarbij zijn volgens Israëlische media maandag in de stad Ashkelon zeker zeven gewonden gevallen. In een tijdsbestek van nog geen half uur zouden dinsdag zeventig projectielen zijn afgevuurd vanuit Gaza.

Ook de stad Ashdod is doelwit. In beide plaatsen zijn volgens de politie in totaal acht gebouwen geraakt, waaronder een school. Israëlische media maken melding van 31 gewonden.

Meer luchtaanvallen

Een Israëlische legerwoordvoerder zei dat vooralsnog 140 keer doelen in de Gazastrook gericht zijn aangevallen. Israël zou meer luchtaanvallen uitvoeren. Israël treft voorbereidingen de strook weer met grondtroepen binnen te vallen. Defensieminister Benny Gantz heeft zijn goedkeuring gegeven om 5000 reservisten op te roepen, terwijl het leger troepen bij Gaza versterkt en in paraatheid brengt. Hamas heeft gedreigd van Ashkelon "een hel" te maken als Israël doorgaat met aanvallen.

Hamas begon met het bestoken van Israël als een reactie op de hevige onlusten in Jeruzalem. Palestijnen betogen sinds het weekeinde vooral rond de al-Aqsamoskee tegen nieuwe onteigeningen en uitzettingen van Arabische inwoners in het in 1967 door Israël bezette Oost-Jeruzalem. Circa zestig oorspronkelijke bewoners van de Arabische wijk Sheikh Jarrah moeten hun huizen uit om plaats te maken voor Joodse kolonisten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats