Clicky

 Digitalisering bij kleine transportbedrijven

Digitalisering bij kleine transportbedrijven
11-05-2021 09:36 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Automatisering en digitalisering is aan de orde van de dag. Wie kan er tegenwoordig nog zonder? En wie wíl er nog zonder? Automatisering en digitalisering zorgen voor efficiëntie. Computers werken nu eenmaal zorgvuldiger én sneller dan mensen. In de logistieke sector kan dit bedrijven ook veel opleveren. Maar softwarepakketten en andere digitale systemen zijn duur, zodat het automatiseren en digitaliseren van werkprocessen alleen voor grote bedrijven weggelegd is. Toch?

Nee, het jonge en ambitieuze bedrijf LogisticsCare brengt daar namelijk verandering in. De grote bedrijven uit de transportsector maken gebruik van uitgebreide software en systemen, maar LogisticsCare maakt het nu ook voor kleine transportbedrijven eenvoudig en betaalbaar om te digitaliseren.

Digitalisering en kleine transporteurs

Kleine bedrijven zien hoe grote transporteurs digitaliseren. “Dat schept verwachtingen bij klanten en relaties” aldus Lorenzo Bruni van LogisticsCare. “Wij willen dat ook kleine bedrijven met de tijd mee kunnen gaan en op een betaalbare manier aan de wensen van hun klanten tegemoet kunnen komen.”

Grote transportbedrijven hebben baat bij meer functionaliteit, dus zit er in de meeste systemen veel dat kleine bedrijven niet gebruiken, maar waar ze wel voor betalen. Het Transport Management Systeem (TMS) van LogisticsCare is juist uitermate geschikt voor bedrijven met slechts één medewerker tot vijftien medewerkers. Het is een gemakkelijk een gebruiksvriendelijk systeem, waarmee bedrijven hun ritten kunnen plannen en ook de facturatie van de transportopdrachten gaat digitaal. Dit zorgt voor minder administratieve taken en minder telefonisch overleg met de chauffeurs.

Gratis Transport Management Systeem

Niets houdt kleine transportbedrijven meer tegen om van het TMS gebruik te gaan maken, want iedereen kan het basissysteem gratis gebruiken tot vijf ritten per dag per chauffeur en tot 50 facturen per maand. In de uitgebreidere betaalde versie van het systeem hebben transportbedrijven onbeperkt gebruik en kunnen ze ook hun klanten voordelen bieden.

“De klanten hebben dan toegang tot het klantportaal, waarin ze digitaal hun transportopdrachten kunnen insturen” legt Lorenzo Bruni uit. “De modulariteit van het systeem zorgt ervoor dat transportbedrijven alleen modules gebruiken die voor hen van toepassing zijn, zo kan het systeem meegroeien met het bedrijf.”

Overal benaderbaar

Het systeem staat in de cloud, waardoor bijvoorbeeld chauffeurs het onderweg op hun mobiel kunnen gebruiken en tegelijkertijd planners ermee aan de slag gaan op kantoor van achter hun computer. Veiligheid van data is natuurlijk topprioriteit dus is LogisticsCare uiteraard in het bezit van het NEN7510 beveiligingscertificaat.

Maatwerk

Bedrijven die aan het standaard TMS niet genoeg hebben, is LogisticsCare ook van dienst. Voor ondernemingen met tot 100 man personeel biedt LogisticsCare een maatwerkproduct aan. "Daarin zitten functionaliteiten die we speciaal voor de klant ontwikkelen", vertelt Lorenzo Bruni, "zodat het systeem op maat is voor de specifieke situatie van de klant en zijn werkprocessen."


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions