Transport Online - KNRM herdenkt dood vijf surfers die verdronken in schuimlaag op zee

KNRM herdenkt dood vijf surfers die verdronken in schuimlaag op zee

KNRM herdenkt dood vijf surfers die verdronken in schuimlaag op zee
10-05-2021 23:15 | Binnenland | auteur ANP

SCHEVENINGEN - Het reddingsteam van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Scheveningen heeft maandag de vijf surfers herdacht die vorig jaar 11 mei door een dikke schuimlaag op zee in nood raakten en verdronken.

Een zesde surfer kon worden gered. Hij werd bij het havenhoofd uit de woeste zee gehaald waarop een dikke schuimlaag dreef. Door de harde wind waren de golven metershoog.

Het team herdacht het surfdrama met de zes surfers via een internetverbinding. Voor hun inspanningen krijgen alle 39 redders een eervolle dankbetuiging in de vorm van een medaille van de KNRM. Wegens de coronabeperkingen worden de medailles op een later moment uitgereikt. De enige geredde surfer overhandigde maandag al wel een oorkonde aan een van de redders als eerbetoon aan allemaal.

"Op 11 mei 2020 hebben we het beste van de KNRM in actie gezien. Onze vrijwillige vrouwelijke en mannelijke redders hebben getoond wat ze waard zijn onder de meest moeilijke en gevaarlijke omstandigheden. Het surfdrama en de nasleep heeft op ons reddingstation Scheveningen een diepe en onuitwisbare indruk achtergelaten", aldus directeur Jacob Tas.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen