Clicky


Emirates lanceert humanitaire luchtbrug naar India voor het vervoeren van urgente Covid-19 hulpgoederen

Emirates lanceert humanitaire luchtbrug naar India voor het vervoeren van urgente Covid-19 hulpgoederen
10-05-2021 13:21 | Buitenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates heeft een humanitaire luchtbrug opgezet tussen Dubai en India voor het vervoer van dringende medische producten en hulpgoederen. Hiermee ondersteunt de luchtvaartmaatschappij India in haar strijd om de ernstige Covid-19 situatie in het land onder controle te krijgen. Emirates biedt gratis vrachtcapaciteit aan op al haar vluchten naar negen steden in India en draagt daarmee bij aan de snelle levering van hulpgoederen van ngo’s aan plekken waar dit nodig is. De voorbije weken vervoerde Emirates SkyCargo al medicijnen en medische hulpmiddelen op lijn- en chartervluchten naar India. Deze nieuwe luchtbrug tilt de steun van Emirates aan India en de ngo-gemeenschap naar een hoger niveau.

Humanitaire dienstverlening

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates' Chairman and Chief Executive, vertelt: "India en Emirates zijn nauw met elkaar verbonden sinds onze eerste vluchten naar het land in 1985. Wij staan aan de zijde van het Indiase volk en doen alles wat in onze macht ligt om het land te helpen er weer bovenop te komen. Emirates heeft veel ervaring in humanitaire hulpverlening en met 95 wekelijkse vluchten naar 9 bestemmingen in India, bieden we een regelmatige en betrouwbare widebody capaciteit voor hulpgoederen. De International Humanitarian City in Dubai is het grootste crisishulpcentrum ter wereld en we werken nauw met hen samen om het transport van dringende medische voorraden te vergemakkelijken".

De eerste lading die als onderdeel van de Emirates India humanitaire luchtbrug is vertrokken, is een partij van meer dan 12 ton multifunctionele tenten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), bestemd voor Delhi en gecoördineerd door het IHC in Dubai.

Vervoer dringend medische benodigdheden

Giuseppe Saba, CEO van de International Humanitarian City, zegt: "HH Sheikh Mohammed bin Rashid heeft de International Humanitarian City (IHC) gebouwd, zodat Dubai in samenwerking met humanitaire organisaties de meest getroffen gemeenschappen en gezinnen wereldwijd kan bijstaan. De oprichting van de humanitaire luchtbrug tussen Dubai en India voor het vervoer van dringende medische goederen en andere benodigdheden, die mogelijk gemaakt is door Emirates SkyCargo, Dubai's International Humanitarian City en VN-agentschappen, is een ander voorbeeld van de verwezenlijking van HH Sheikh Mohammed bin Rashids visie voor het IHC. Vorig jaar werden meer dan 1.292 zendingen vervoerd vanuit het IHC in Dubai, waarmee de standaard werd gezet voor humanitaire respons wereldwijd. Wij waarderen de grote inspanningen van IHC’ partner Emirates SkyCargo om de humanitaire luchtbrug tussen Dubai en India in deze tijd van nood te realiseren".

De vrachtdivisie van Emirates heeft een nauwe samenwerking met IHC, die is ontwikkeld gedurende meerdere jaren van het leveren van hulpgoederen aan bevolkingsgroepen over de hele wereld die getroffen zijn door natuurrampen en andere crisissituaties. IHC ondersteunt Emirates SkyCargo bij het vervoeren van hulpgoederen naar India via de luchtbrug. Na de ontploffingen in de haven van Beiroet in augustus 2020 heeft Emirates ook gebruikgemaakt van de expertise in humanitaire logistiek om een luchtbrug naar Libanon op te zetten en te helpen bij de hulpverlening.

Aangepast bedrijfsmodel

Emirates heeft de luchtvaart- en luchtvrachtindustrie geleid in het bestrijden van de Covid-19 pandemie. De luchtvrachtmaatschappij heeft het afgelopen jaar geholpen bij het vervoer van duizenden tonnen aan dringend noodzakelijke medische materialen en andere hulpmiddelen over zes continenten door het bedrijfsmodel vliegensvlug aan te passen. Door extra vrachtcapaciteit te introduceren middels aangepaste mini-vrachtvliegtuigen en door vracht te laden op stoelen en in bagagevakken aan boord van passagierstoestellen (Boeing 777-300ER), heeft Emirates met haar aangepaste bedrijfsmodel extra vrachtcapaciteit gecreëerd.

60 miljoen Covid-19 vaccins vervoerd

Bovendien is Emirates SkyCargo een partnerschap aangegaan met UNICEF en een aantal andere instanties in Dubai via de Dubai Vaccine Logistics Alliance, om Covid-19 vaccins in hoog tempo via Dubai naar ontwikkelingslanden te vervoeren. Tot nu toe zijn bijna 60 miljoen doses Covid-19 vaccins vervoerd op vluchten van Emirates, wat neerkomt op bijna 1 op 20 van alle Covid-19 vaccindoses die wereldwijd zijn verstrekt. Via regelmatige vrachtvluchten naar bijna 140 bestemmingen op zes continenten helpt Emirates de bevoorradingsketen voor levensnoodzakelijke goederen, zoals medische benodigdheden en voedsel, ononderbroken te houden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions