Clicky


Vrouw verdacht van doodslaan man in Castricum

Vrouw verdacht van doodslaan man in Castricum
10-05-2021 11:13 | Binnenland | auteur ANP

ALKMAAR - De 55-jarige Svetlana G. uit Castricum wordt ervan verdacht dat ze op 24 januari haar man heeft gedood door hem meerdere malen met een hard houten voorwerp op het hoofd en tegen zijn lichaam te slaan. De vrouw wordt aangeklaagd voor moord, bleek maandag in de rechtbank in Alkmaar tijdens een eerste inleidende zitting in het strafproces van de vrouw.

De politie vond het slachtoffer in een woning aan de Lijsterbeslaan in Castricum, waar de vrouw en de man beiden woonden. De vrouw doodde haar man volgens de officier met voorbedachte raad. De officier maakte maandag bekend dat de man is overleden door klappen op zijn hoofd en lichaam. Het sectierapport wordt binnenkort afgerond.

De in Moldavië geboren vrouw is onderzocht door een psycholoog en psychiater. Hun onderzoeksrapport wordt volgende maand verwacht, samen met het rapport van de reclassering. De advocaat van de vrouw gaf aan dat haar cliënt zich niet meer kan herinneren waarom ze bepaalde verklaringen heeft afgelegd bij de politie tijdens haar verhoor, omdat ze toen nog geen medicatie had. De advocaat heeft als gevolg van het summiere contact met haar cliënt nog geen nadere onderzoekswensen.

De volgende inleidende zitting is op 26 juli in de rechtbank in Haarlem.

Foto's

  • Winder Limmen
    Winder Limmen
  • Winder Limmen
    Winder Limmen