Clicky

 
Transport Online - RIVM doet onderzoek naar langetermijneffectiviteit coronavaccins

RIVM doet onderzoek naar langetermijneffectiviteit coronavaccins

RIVM doet onderzoek naar langetermijneffectiviteit coronavaccins
10-05-2021 09:48 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het RIVM begint maandag met een groot onderzoek naar de effectiviteit op de lange termijn van de verschillende coronavaccins in Nederland. Het doel ervan is om in alle leeftijdsgroepen inzicht te krijgen in de mate waarin de vaccins bescherming bieden en hoe lang deze bescherming standhoudt.

Ook wordt gekeken of en in welke mate de vaccins bescherming bieden tegen nieuwe varianten van het virus. Iedereen die in Nederland woont en tussen de 18 tot 85 jaar oud is, kan aan het onderzoek deelnemen, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekend.

Volgens het instituut is het nog niet eerder voorgekomen dat de gehele bevolking in korte tijd wordt uitgenodigd om nieuw ontwikkelde vaccins tegen een nieuw virus te ontvangen. Met het onderzoek zullen 50.000 Nederlanders gedurende 5 jaar gevolgd worden. "Dit onderzoek zal de (langetermijn-) effectiviteit van de vaccins in de praktijk monitoren en de verschillende vaccins kunnen vergelijken. Zowel in de algemene bevolking als in risicogroepen", aldus het RIVM.

Omdat zowel het virus als de vaccins nieuw zijn, is de duur van de bescherming nog onbekend. Naar de werking van vaccins in risicogroepen, zoals ouderen of mensen met onderliggende ziekten, is nog weinig onderzoek gedaan. "Onderzoeken om de (langetermijn-)effectiviteit van de vaccins in de praktijk te monitoren en de verschillende vaccins te kunnen vergelijken zijn daarom noodzakelijk. Zowel bij gezonde personen als bij personen die tot risicogroepen behoren", stelt het gezondheidsinstituut.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats