Transport Online - Straten in Lelystad ontruimd vanwege 'vreemde lucht'

Straten in Lelystad ontruimd vanwege 'vreemde lucht'

Straten in Lelystad ontruimd vanwege 'vreemde lucht'
08-05-2021 23:39 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - In Lelystad zijn zaterdagavond negen straten ontruimd omdat er een "vreemde, indringende" lucht werd geroken, zegt een woordvoerder van de gemeente. Zo'n 500 inwoners moesten hun huis uit. De gemeente sluit niet uit dat nog meer mensen uit de wijk Punter moeten vertrekken.

In eerste instantie werd gedacht dat het om gas ging, maar de lucht bleek uit het riool te komen. De brandweer heeft monsters genomen. Die worden door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzocht. "We weten niet wat het dan wel kan zijn", zegt de gemeentewoordvoerder.

Afhankelijk van de resultaten vanuit het RIVM, wordt beslist of de geëvacueerde inwoners weer naar huis kunnen. Ook worden er nog monsters genomen uit putten van omringende straten. De uitslag van die monsters bepaalt of de bewoners thuis kunnen blijven.

Voor bewoners is tijdelijk opvang geregeld op scholengemeenschap De Rietlanden, in een ander deel van de stad. Een deel van de wijkbewoners is naar familie of vrienden gegaan. Het Rode Kruis is ook aanwezig om te helpen bij de opvang. Vrijwilligers hebben bedden, stoelen en tafels neergezet en stellen de bewoners gerust, laat een woordvoerder weten. Verschillende geëvacueerde mensen zijn besmet met het coronavirus, of zitten in quarantaine. Zij moeten afzonderlijk van de anderen worden opgevangen.

De hulpdiensten zijn met veel mensen en materieel ter plaatse. De politie heeft de omgeving afgezet en alle wegen de wijk in afgesloten. Uit voorzorg is ook de ambulance ter plaatse. Aan het begin van de avond is een NL-alert verstuurd naar de hele wijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions