Clicky

 
Transport Online - Tientallen doden na explosies bij school in Kabul

Tientallen doden na explosies bij school in Kabul

Tientallen doden na explosies bij school in Kabul
08-05-2021 19:12 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

KABUL - Zeker 40 mensen zijn omgekomen na meerdere explosies nabij een middelbare school in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Tientallen anderen raakten gewond, laat het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten. De meeste slachtoffers zijn meisjes die leerling zijn van de Sayed ul Shuhada-school, een gezamenlijk middelbare school voor jongens en meisjes. Een woordvoerder van het ministerie verwacht dat het aantal doden en gewonden nog zal oplopen.

Volgens het ministerie gaat het om een terroristische aanslag. De ontploffingen vond plaats in het westelijke deel van Kabul, in een zwaar sjiitische moslimbuurt die de afgelopen jaren vaak is aangevallen door militanten van Islamitische Staat. Niemand heeft nog de verantwoordelijkheid opgeëist.

De extremistische rebellenbeweging Taliban heeft de aanval veroordeeld en zegt niet achter de explosies te zitten. Volgens woordvoerder van de Taliban Zabihullah Mujahid zitten terreurgroepen die banden hebben met Islamitische Staat achter de aanval.

In Kabul heerst een nieuwe staat van alertheid, aangezien de Verenigde Staten vorige maand aankondigden de laatste troepen uit het land terug te halen. Afghaanse functionarissen zijn bang dat het vertrek van de Amerikanen zal leiden tot een toename van het aantal aanvallen van de Taliban.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden