Clicky

 
Transport Online - CNV Vakmensen sluit cao met distributietak AH

CNV Vakmensen sluit cao met distributietak AH

CNV Vakmensen sluit cao met distributietak AH

UTRECHT - “Dit onderhandelingsresultaat voor de cao gaan we neutraal voorleggen aan onze leden. Zij hebben het laatste woord. Als onderhandelaar ben ik niet ontevreden.” Dat stelt bestuurder Soraya Faez van CNV Vakmensen naar aanleiding van het vandaag bereikte resultaat tussen de bond en de distributietak van Ahold. Voor de circa 5.000 werknemers in dit deel van het concern betekent het een salarisverhoging van 5,75 procent gedurende de looptijd van de cao.

Maar dat is niet de enige gunstige uitkomst van de onderhandelingen, die bijna 3 maanden in beslag namen. Faez: “Albert Heijn Logistics en de vakbonden hebben een trendbreuk gerealiseerd. Voor het eerst in 10 jaar tijd worden weer mensen in vaste dienst aangenomen. Niet heel veel, want 30, maar het gegeven dat er nu weer mensen in fulltime dienstverband komen is een veelbelovende koersverandering. In deze werkomgeving is ‘koning Flex’ heer en meester. Als vakbond CNV Vakmensen tel ik na deze cao-onderhandelingen - na eerst m’n vingers – nu toch ook mijn zegeningen.”

De loonsverhoging voltrekken zich in twee kalenderjaren: 3 procent in 2021 en 2,75 procent in 2022.

Baangarantie

Werknemers bij AH Distributie krijgen nu een baangarantie tot 2025. En de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken wordt met deze cao opgerekt van twee naar drie jaar. Dat sterkt Soraya Faez in de mening dat de personeelsnood hoog is bij AH. “Het was voor de werkgever kennelijk al met al voldoende aanleiding om gehoor te geven aan ons al veel eerder geuite verzoek om werknemers weer vastigheid te bieden.”

Bij de onderhandelingen is afgesproken dat in de komende twee jaar wordt bestudeerd hoe nog meer mensen in vaste dienst kunnen worden genomen, en tegen welke voorwaarden.

De cao Albert Heijn Logistics gaat gelden voor de periode 15/4/21 tot 15/4/23. Het resultaat van de onderhandelingen wordt nu eerst voorgelegd aan de leden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden