Clicky

 
Transport Online - Douane Rotterdam onderschept 2773 kilo cocaïne, zeven aanhoudingen

Douane Rotterdam onderschept 2773 kilo cocaïne, zeven aanhoudingen

Douane Rotterdam onderschept 2773 kilo cocaïne, zeven aanhoudingen
07-05-2021 19:39 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven hebben douaniers de afgelopen zes dagen een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 2773 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 207 miljoen euro. Ook zijn er zeven aanhoudingen verricht, twee verdachten zijn voorgeleid en blijven langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie vrijdagavond.

De eerste partij werd vorige week woensdag, 28 april, tijdens een controle aangetroffen. De drugs, in totaal 48 kilo, zaten verstopt in de luiken van een container geladen met avocado’s uit Colombia. In de nacht van 30 april op 1 mei bevinden zich drie onbevoegde personen op het haventerrein. Vermoedelijk waren zij daar om verdovende middelen uit containers te halen. De personen zijn aangehouden door de zeehavenpolitie en Douane en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Een dag later, 2 mei, troffen medewerkers van de Douane twee sportassen op het haventerrein met 35 kilo cocaïne. Iets verderop werd een verdacht persoon gesignaleerd en vervolgens aangehouden. Uit het onderzoek tot nu blijkt dat deze 18-jarige Rotterdammer mogelijk betrokken is bij het uithalen van de verdovende middelen. De verdachte is door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de verdachte nog 14 dagen langer vast blijft zitten.

Op maandag 3 mei onderschept de Douane achter het kopschot van een container 32 kilo cocaïne. De container was geladen met bananen uit de Dominicaanse Republiek. Een dag later, dinsdag 4 mei, troffen medewerkers van het duikteam tijdens een controle in de haven van Vlissingen een kist onder een vrachtschip aan, in de kist zat 50 kilo cocaïne.  

Diezelfde dinsdag onderschepten douaniers een grote hoeveelheid cocaïne in de Rotterdamse haven. In een container geladen met oude auto’s en motoren uit Amerika vond men 1470 kilo drugs. Vervolgens werd er een andere verdachte container opgehaald door een chauffeur. In deze container, geladen met computerspullen uit Maleisië, werd 570 kilo cocaïne aangetroffen. Deze drugs hadden soortgelijke kenmerken. Mogelijk hebben personen geprobeerd de cocaïne te switchen van container.

De 52-jarige chauffeur uit Ermelo is aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Vandaag is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten. Ook werden rondom de container vijf personen aangehouden die vermoedelijk de cocaïne wilden smokkelen van het haventerrein.  

Op Bevrijdingsdag werden twee kleine partijen onderschept: 13 kilo cocaïne tussen vis uit Colombia en 5 kilo cocaïne uit Suriname tussen geschenkverpakkingen. De straatwaarde van deze partijen samen is nog steeds een groot bedrag, ruim 1,3 miljoen euro.

In een container geladen met pompoenen uit Brazilië heeft de Douane donderdag 550 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen lagen op twee pallets in de container.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions