Clicky

 
Transport Online - 'Duits advies: coronavaccin Janssen alleen nog voor 60-plussers'

'Duits advies: coronavaccin Janssen alleen nog voor 60-plussers'

'Duits advies: coronavaccin Janssen alleen nog voor 60-plussers'
07-05-2021 14:19 | Coronavirus | auteur ANP

BERLIJN - Duitsland zou het coronavaccin van Janssen uit Nederland alleen nog aan mensen van 60 jaar en ouder moeten toedienen, net als het vaccin van AstraZeneca. Volgens het gezaghebbende tijdschrift Der Spiegel is dat het advies van de officiële commissie voor vaccinaties in Duitsland, de Ständige Impfkommission (Stiko) van het Robert Koch Institut, het Duitse RIVM.

De Stiko zou het advies maandag naar buiten brengen. Aanleiding voor de stap zijn de potentiële bijwerkingen. Het vaccin van Janssen zou bij sommige mensen kunnen leiden tot een zeldzame en gevaarlijke combinatie van bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes. Mensen die jonger dan 60 zijn, zouden het vaccin alleen nog kunnen krijgen na overleg met hun arts, zou de Stiko adviseren.

Het vaccin van Janssen uit Leiden werd in maart goedgekeurd in de Europese Unie, dus ook in Duitsland. Omdat het vaccin maar één keer hoeft te worden toegediend, willen de oosterburen het vooral gebruiken voor groepen die moeilijker te bereiken zijn, zoals daklozen. Eind april kreeg Duitsland de eerste leveringen van Janssen. Vergeleken met de andere fabrikanten is de voorraad van Janssen nog heel klein. Duitsland heeft tot nu toe 35 miljoen vaccindoses van alle fabrikanten ontvangen, waarvan ongeveer een kwart miljoen van Janssen. Voor het einde van het jaar zou Duitsland 36,7 miljoen Janssen-doses moeten krijgen, maar ook dat is aanzienlijk minder dan de orders bij Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca.

Foto's

 • Janssen
  Janssen
 • Janssen
  Janssen
 • Janssen
  Janssen
 • Janssen
  Janssen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions