Clicky

 
Transport Online - Japan verlengt noodtoestand, verzet tegen Spelen in Japan groeit

Japan verlengt noodtoestand, verzet tegen Spelen in Japan groeit

Japan verlengt noodtoestand, verzet tegen Spelen in Japan groeit
07-05-2021 12:35 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

TOKIO - De regering van Japan heeft de noodtoestand die sinds eind april van kracht is in vier regio's in verband met de coronapandemie verlengd tot 31 mei. Behalve in Tokio en de prefecturen Osaka, Kyoto en Hyogo gaat de noodtoestand ook gelden voor de regio's Aichi en Fukuoka, meldde premier Yoshihide Suga vrijdag.

In Japan neemt het verzet toe tegen de Olympische Spelen, die over minder dan 80 dagen van start gaan in Tokio. Een onlinepetitie waarin Japan wordt opgeroepen om de Spelen te annuleren heeft in twee dagen meer dan 200.000 handtekeningen gekregen.

"We roepen nadrukkelijk op de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en levens op alle mogelijke manieren te beschermen door de Spelen te annuleren", meldt Kenji Utsunomiya, de initiatiefnemer van de petitie op zijn website.

Inwoners van Japan hebben hun bedenkingen over het doorgaan van de Spelen, met een mogelijke vierde golf van de pandemie op komst en de trage voortgang van de vaccinatiecampagne. In opiniepolls heeft een meerderheid van de Japanners zich daartegen uitgesproken. De organisatoren hebben herhaaldelijk gezegd dat de Spelen door zullen gaan.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats