Transport Online - Vrouw (32) uit Den Haag raakt al haar spaargeld kwijt door online oplichting

Vrouw (32) uit Den Haag raakt al haar spaargeld kwijt door online oplichting

Vrouw (32) uit Den Haag raakt al haar spaargeld kwijt door online oplichting
07-05-2021 12:15 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 32-jarige vrouw uit Den Haag is al haar geld kwijtgeraakt doordat oplichters haar verleidden haar bankgegevens af te staan en geld over te maken naar een niet bestaand bedrijf.

De vrouw klikte op een link in een advertentie waarin stond vermeld dat je door cryptovaluta in te leggen geld kon verdienen. De advertentie kwam op de vrouw erg betrouwbaar over. Nadat zij haar gegevens invulde werd zij gebeld door een persoon die zich voordeed als medewerker van het bedrijf. Deze persoon zou de vrouw helpen haar account in te stellen. Om dit te doen had het bedrijf alleen de bankgegevens van de vrouw nodig, en zij moest een startbedrag inleggen.

Vervolgens vroeg het bedrijf haar om nog een aantal geldbedragen over te maken. De vrouw maakte uiteindelijk al haar spaargeld over naar het bedrijf. Ook leende zij nog geld van een familielid, en maakte ook dit geld over. Het slachtoffer was in de veronderstelling dat het geld in waarde zou stijgen. Toen zij haar ‘verdiende’ geld op wilde nemen, wat zo’n 40.000 euro had moeten zijn, bleek dit niet te kunnen en kwam de vrouw erachter dat zij was opgelicht.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen