Transport Online - Duitse Bondsraad stemt in met versoepelingen voor gevaccineerden

Duitse Bondsraad stemt in met versoepelingen voor gevaccineerden

Duitse Bondsraad stemt in met versoepelingen voor gevaccineerden
07-05-2021 11:30 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Duitse Bondsraad is akkoord gegaan met de versoepelingen van de coronabeperkingen voor mensen die volledig gevaccineerd zijn of zijn genezen van Covid-19. De wet was donderdag al goedgekeurd door de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer. De Bondsraad is als vergadering van de deelstaten een soort hogerhuis.

Een deel van de Duitse bevolking kan door de wetswijziging onder meer elkaar onbeperkt ontmoeten en zonder negatieve coronatest naar bijvoorbeeld de kapper. Ook hoeven ze zich niet aan de avondklok te houden die in gebieden geldt met veel besmettingen met het coronavirus.

De versoepelingen gelden niet voor mensen die besmet zijn met mutaties van het virus die in Duitsland niet wijdverspreid zijn. Een daarvan is de Indiase mutatie. De verplichting een mondkapje te dragen en de afstandsregels blijven daarnaast gewoon gelden.

De coronacijfers in Duitsland lijken zich te verbeteren. Volgens minister Jens Spahn van Volksgezondheid is de negatieve trend van de derde golf mogelijk doorbroken. Intussen heeft bijna een derde van de bevolking een eerste coronaprik gehad, terwijl bijna 9 procent volledig ingeënt is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions