Clicky

 
Transport Online - Duitse politie haalt 'rijdende tijdbom' uit het verkeer tijdens transportcontrole [+foto's]

Duitse politie haalt 'rijdende tijdbom' uit het verkeer tijdens transportcontrole

Duitse politie haalt 'rijdende tijdbom' uit het verkeer tijdens transportcontrole [+foto's]
07-05-2021 10:44 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

OSNABRÜCK - Donderdag 6 mei hield de Duitse politie een transportcontrole op de Duitse A30 nabij Bissendorf. Ongeveer 20 agenten van de politie uit Osnabrück had de handen vol aan de controle. De helft van de 66 gecontroleerde vrachtwagens vertoonden gebreken. In 13 gevallen mocht er niet verder worden gereden. In één geval werd een oplegger zelfs volledig stilgelegd.

Een oplegger geladen met meerdere heftrucks deed de agenten het meest fronsen. De oplegger was onderweg van Groot-Brittannië via Nederland en Duitsland naar Polen. De oplegger was geladen met meerdere heftrucks en had een totaalgewicht van ruim 30 ton. Bij controle van de oplegger bleken drie van de zes remschijven gescheurd. Bovendien verkeerde het frame van de oplegger al op meerdere plaatsen in zeer slechte staat. Daarnaast was de lading onvoldoende gezekerd. Al met al een "rijdende tijdbom die gelukkig uit het verkeer gehaald is voordat er iets ergers is gebeurd", aldus Marco Ellerman, woordvoerder van de politie Osnabrück.

In totaal werden 66 vrachtwagens gecontroleerd waarvan er 33 in overtreding waren. De politie inde ongeveer 3.000 euro aan boetes en startte nog eens verschillende procedures van enkele duizenden euro's. 

De geconstateerde overtredingen waren onderverdeeld in elf met technische defecten, zeven als gevolg van overbelading - in sommige gevallen zelfs 30 procent boven de werkelijk voorgeschreven laadgrens. De politie vond in nog eens zeven vrachtwagens onvoldoende ladingzekering. Zo had een vrachtwagen met oplegger, beladen met 15 ton staalgaas, maar zes spanvanden vastgemaakt in plaats van de wettelijk vereiste 46 spanbanden. Daarnaast werden nog enkele andere verkeersovertredingen geconstateerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions