Clicky

 
Transport Online - Maximale doorvaarhoogte Coenbrug 6.20 m door storing

Maximale doorvaarhoogte Coenbrug 6.20 m door storing

Maximale doorvaarhoogte Coenbrug 6.20 m door storing
07-05-2021 10:25 | Incidenten | auteur Redactie

ZAANDAM - Dinsdag 4 mei 2021 is er een storing opgetreden aan de Coenbrug met hinder voor wegverkeer en scheepvaart tot gevolg. Sinds woensdagochtend is de Coenbrug weer vrijgegeven voor wegverkeer in beide richtingen. Voor de scheepvaart geldt voorlopig een beperking in de doorvaarhoogte van 6.20 m.

Door de storing is schade ontstaan aan de interne bewegende delen van de brug. De brug is in de nacht van dinsdag op woensdag gefixeerd (vastgezet), zodat het wegverkeer hervat kon worden. Hierdoor kan de brug echter niet worden bediend. Dit levert langdurige hinder op voor de scheepvaart vanwege de beperkte doorvaarhoogte.

Voor scheepvaartverkeer dat niet onder de brug door past zijn er op dit moment twee omleidingsroutes (in beide richtingen); Den Helder - over de Noordzee, of Waddenzee - Lorentzsluizen - IJssel - Markermeer. Uiterlijk 21 mei 2021 komt met het afronden van de werkzaamheden aan de Stevinsluis een kortere omleidingsroute beschikbaar.

Om de brug weer veilig in gebruik te nemen doen we onderzoek naar de oorzaak van deze storing en de opgelopen schade. Gezien de omvang van de schade verwachten we dat deze situatie enkele maanden zal duren. Zodra er meer bekend is over de planning van het herstel, worden de omgeving en andere belanghebbenden verder geïnformeerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden