Clicky


Beslagleggingen bij 400 bedrijven na misbruik coronasteun TVL

Beslagleggingen bij 400 bedrijven na misbruik coronasteun TVL
07-05-2021 08:57 | Coronacrisis | auteur Redactie

DEN HAAG - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft deze week de gerechtsdeurwaarder beslag laten leggen op de bezittingen van 400 bedrijven die misbruik hebben gemaakt van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De TVL is een subsidieregeling voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Deze regeling is onderdeel van het uitgebreide steun- en herstelpakket en wordt uitgevoerd door de RVO. De beslaglegging volgt op signalen over misbruik eerder dit jaar en is één van de stappen die RVO zet om misbruik van de TVL te bestrijden. Komende tijd zullen meer stappen volgen.

Controles

Nadat RVO in januari signalen had ontvangen over mogelijk misbruik is RVO een onderzoek gestart naar mogelijke fraude in de TVL. Na uitgebreid onderzoek en overleg met de FIOD en het Openbaar Ministerie heeft RVO aangifte gedaan tegen enkele honderden gevallen van misbruik en oneigenlijk gebruik. Ook zijn de controles op nieuwe aanvragen verder aangescherpt. Tegelijk is er tijdelijk beslag gelegd op de bankrekeningen van de bedrijven waartegen aangifte is gedaan.

Omdat die wettelijke termijnen inmiddels zijn verstreken, heeft RVO deze week opdracht gegeven voor het opleggen van executoriaal beslag op de aangetroffen banktegoeden en bezittingen van 400 bedrijven. RVO verwacht op deze manier een deel van de onterecht uitbetaalde subsidies terug te kunnen krijgen. De komende weken volgen meer beslagleggingen.

RVO kijkt continu of de aangescherpte controles voldoende zijn om toekomstig misbruik tegen te gaan. Bij vermoedens van misbruik wordt altijd aangifte gedaan. Inmiddels is er op een totaal van 241.000 subsidieaanvragen 1.133 keer aangifte gedaan (0,5 procent) en zijn er op 206.000 verleende subsidies 679 na constatering van misbruik ingetrokken (0,3 procent). Het grootste deel van de pogingen tot misbruik strandt op de uitgebreide controles vooraf.

TVL regeling

De Tegemoetkoming Vaste Lasten is een subsidie voor ondernemers en zzp’ers die meer dan 30 procent omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Tot dusver is een totaal van € 3.5 miljard subsidie toegekend. Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat is verantwoordelijk voor de TVL regeling en RVO voert de regeling uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions