Clicky

 
Transport Online - Airbus ziet binnen tien jaar Chinese concurrent opstaan

Airbus ziet binnen tien jaar Chinese concurrent opstaan

Airbus ziet binnen tien jaar Chinese concurrent opstaan
06-05-2021 23:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

TOULOUSE - Vliegtuigbouwer Airbus verwacht dat aan het einde van dit decennium een Chinese concurrent zal opstaan die de strijd kan aangaan met het Europese bedrijf en de Amerikaanse rivaal Boeing. Vooral op het gebied van kleinere vliegtuigen, met één gangpad tussen de stoelen, denkt topman Guillaume Faury dat de Chinese vliegtuigproducent Commercial Aircraft Corporation of China (Comac) een rol kan spelen op de markt.

Comac maakt al jaren vliegtuigen, maar is tot nu toe een kleine speler. Toch ziet Faury het bedrijf langzaam maar zeker een belangrijkere positie innemen. "Dat zal langzaam beginnen met waarschijnlijk eerst orders voor de Chinese luchtvaartmaatschappijen", voorziet Faury. "We denken echter dat Comac dan steeds sneller een belangrijke rol kan krijgen."

De vliegtuigmarkt voor toestellen vanaf zo'n 100 zitplaatsen is nu verdeeld tussen Airbus en Boeing. Een derde partij zou zorgen voor meer concurrentie en ook meer prijsdruk voor die twee grote spelers. Ook lopen Airbus en Boeing het risico geen orders meer te krijgen van Chinese staatsluchtvaartmaatschappijen. Met name Airbus is de afgelopen jaren zeer actief geweest op de Chinese markt omdat Boeing daar last had van de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden