Clicky

 
Transport Online - Suez armada succesvol afgehandeld

Suez armada succesvol afgehandeld

Suez armada succesvol afgehandeld
06-05-2021 16:29 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - "De Suez Armada is zo goed als afgehandeld. We zijn trots op de manier waarop Rotterdam dit heeft opgevangen, maar het blijft zeer druk en uitdagend op de terminals." Met deze boodschap is het Suez overleg tussen diverse (branche)organisaties deze week opgeheven. Dit overlegorgaan was opgestart om de terminals te ondersteunen bij de afhandeling van de 64 vertraagde containerschepen die op weg waren naar Rotterdam en last hadden van de blokkade in het Suez kanaal door het vastlopen van Ever Given op 23 maart. Inmiddels zijn nu 54 vaartuigen behandeld, drie schepen gecanceld, twee worden er nu in Rotterdam behandeld, een ligt voor anker en vier zijn nog onderweg. Tot dit viertal behoort ook de Ever Given die aan de ketting ligt in het Grote Bittermeer van Suez.

“Het systeem is goed blijven draaien en er zijn geen probleemgebieden ontstaan. Hieruit blijkt dat Rotterdam goed in staat is om logistieke uitdagingen het hoofd te bieden, of het nu gaat over een Suez Armada, Covid of een periode met sneeuw of wind. Al deze disrupties zorgen er wel voor dat het erg druk is en blijft op de terminals. De komende maanden zal dit wel aanhouden en is het belangrijk om de verschillende congestiesignalen in de markt te blijven opvangen en bespreken. Dit kan goed in de reguliere overleggen”, aldus Steven Lak, voorzitter Logistieke Alliantie.

Het overleg leidde tot een beter gebruik van de bestaande infrastructuur buiten de terminals. Zo werd er meer gebruik gemaakt van de lege containers op de depots en leidde de beperking van aflevertijden op de terminals tot efficiëntere aanvoer van volle containers. Het overleg trachtte ook een verschuiving te realiseren naar meer distributie in de nacht en het weekend, maar dat is niet noemenswaardig gelukt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats