Clicky


Weinig zicht op ondermijning kleine terminals Brabant en Zeeland

Weinig zicht op ondermijning kleine terminals Brabant en Zeeland
06-05-2021 11:49 | Criminaliteit | auteur ANP

TILBURG - De politie heeft maar weinig zicht op drugscriminaliteit, afvalsmokkel en grote diefstallen via kleine terminals in Brabant en Zeeland. Dergelijke misdrijven worden daar vaak slechts bij toeval ontdekt.

Dat staat in het rapport 'Ondermijning langs zijpaden - Een verkennend onderzoek naar de aard, omvang en aanpak van ondermijnende criminaliteit in relatie tot kleine havens en luchthavens, railtransport en binnenvaart in Noord-Brabant en Zeeland'. De Nationale Politie en Tilburg University analyseerden geregistreerde feiten in de zeehavens van Moerdijk en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen), in de binnenvaart- en jachthavens, op de kleine luchthavens en op spoorterminals.

Dergelijke locaties zijn voor criminelen aantrekkelijk door de vaak afgelegen ligging, de anonimiteit en de wisselende niveaus van toezicht en beveiliging. "Informatie waarover uiteenlopende partijen beschikken kan niet altijd tijdig worden uitgewisseld, waardoor instanties te laat komen om verdachte goederen of personen te kunnen controleren", zeggen de onderzoekers. Genoemde activiteiten op en via deze locaties komen nu vaak slechts bij toeval aan het licht, zeggen de onderzoekers.

Er zijn volgens de onderzoekers wel veel partijen die een rol (kunnen) spelen bij het toezicht en de handhaving op deze locaties. De informatie-uitwisseling en integrale aanpak wordt ook wel gestimuleerd, maar de praktijk blijkt weerbarstig. Ook moeten economische belangen worden meegewogen. "De verantwoordelijke instanties zullen daarom het toezicht, de handhaving en de beveiliging op deze locaties verder op orde moeten brengen", zo luidt de conclusie.

Foto's

  • addink transport
    in het mooie zeeland


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions