Transport Online - Grote brand in woningen in Veendam, geen gewonden

Grote brand in woningen in Veendam, geen gewonden

Grote brand in woningen in Veendam, geen gewonden
06-05-2021 09:45 | Binnenland | auteur ANP

VEENDAM - In het centrum van Veendam (Groningen) heeft woensdagavond laat een grote uitslaande brand gewoed in vier bovenwoningen aan de Kerkstraat. De vier bewoners waren op tijd buiten en niemand raakte gewond, laat de veiligheidsregio Groningen weten. De appartementen zijn door de schade onbewoonbaar geworden, zegt een woordvoerder. Stichting Salvage is ingeschakeld om onderdak te regelen en de schade af te handelen.

Rond 23.15 uur rukte de brandweer uit naar de Kerkstraat. Kort daarna werd opgeschaald naar grote brand, omdat het om een pand in het centrum ging dat "vrij dicht op andere bebouwing zit", aldus de veiligheidsregio. Iets na middernacht was het vuur onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer verwacht de komende uren nog bezig te zijn met nablussen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel zou er van tevoren een grote knal te horen zijn geweest, zegt de veiligheidsregio. Een aantal naastgelegen woningen werd uit voorzorg ontruimd. Waarschijnlijk mogen de bewoners op korte termijn weer naar huis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen