Transport Online - Bevrijdingsdag afgesloten met 5 meiconcert vanuit Carré

Bevrijdingsdag afgesloten met 5 meiconcert vanuit Carré

Bevrijdingsdag afgesloten met 5 meiconcert vanuit Carré
05-05-2021 23:38 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De viering van Bevrijdingsdag is woensdag traditiegetrouw afgesloten met het 5 meiconcert. Ook dit jaar was dat vanwege de coronamaatregelen niet op de Amstel, maar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het concert was, zonder publiek, rechtstreeks te zien op televisie.

Onder begeleiding van het Metropole Orkest stonden onder anderen Maan, André van Duin, Laetitia Gerards Shary-An, Hanin, ZO! Gospel Choir en ISH Dance Collective op het podium. Claudia de Breij zong een deel van haar nummer Mag ik dan bij jou in het Duits, dat ze tien jaar geleden vertaald heeft met hulp van haar Duitse buurvrouw. Stef Bos verbond het programma aan elkaar. Hij vertelde persoonlijke anekdotes die "het idee van vrijheid voor iedereen tastbaar maken".

Ook dit keer waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet bij het concert aanwezig. Normaal gesproken zijn ze er wel en varen ze na afloop weg, terwijl ze worden uitgezwaaid door het publiek langs de kades en vanaf bootjes op het nummer We'll Meet Again. Het nummer klonk nu als afsluiting in Carré, gezongen door alle aanwezige artiesten samen.

Bevrijdingsdag verliep net als vorig jaar anders dan andere jaren. De activiteiten speelden zich vooral online af, zoals de tweehonderd optredens bij de Bevrijdingsfestivals. Deze concerten waren te zien via een livestream.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel hield dit keer de 5 meilezing, online vanuit Berlijn. Minister-president Mark Rutte sprak digitaal met haar over vrijheid vanuit het Kunstmuseum in Den Haag. Daarna ontstak hij het Bevrijdingsvuur, het officiële startsein van alle activiteiten op 5 mei.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions