Clicky

 
Transport Online - Dodental metroramp Mexico stijgt naar 25

Dodental metroramp Mexico stijgt naar 25

Dodental metroramp Mexico stijgt naar 25
05-05-2021 23:29 | Ongevallen | auteur ANP/DPA

MEXICO-STAD - Het dodental als gevolg van een metro-ongeluk in Mexico-Stad is woensdag opgelopen tot 25. Het hoofd van het agentschap voor civiele bescherming in de hoofdstad van Mexico, zei op een persconferentie dat er nog 38 mensen in het ziekenhuis liggen en dat ongeveer driekwart binnenkort zal worden ontslagen.

Het Noorse onderzoeksbureau DNV, dat dinsdag in Mexico aankwam onderzoekt het ongeval. Het treinstel viel maandag enkele meters naar beneden toen een brug instortte bij het passeren.

Metrolijn 12 heeft een geschiedenis met zorgen over de bouwkundige staat. Volgens de leider van het stadsbestuur Claudia Sheinbaum was de lijn om die reden de enige lijn van het netwerk die dagelijks werd geïnspecteerd.

De lokale bevolking zou zich volgens Mexicaanse media al langer zorgen maken over de veiligheid van het bouwwerk. Er zijn ook beschuldigingen van corruptie bij de bouw van de metrolijn. Buitenlandminister Marcelo Ebrard, die Mexico-Stad leidde toen het viaduct werd gebouwd, heeft zijn medewerking aan het onderzoek beloofd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats