Clicky

 
Transport Online - Man (52) aangehouden voor explosies bij huis in Leiden in 2016

Man (52) aangehouden voor explosies bij huis in Leiden in 2016

Man (52) aangehouden voor explosies bij huis in Leiden in 2016
05-05-2021 12:18 | Binnenland | auteur ANP

LEIDEN - De politie heeft woensdag een 52-jarige man uit Leiden aangehouden voor het opzettelijk veroorzaken van twee ontploffingen bij een woning in Leiden, bijna vijf jaar geleden. Ook wordt de Leidenaar verdacht van poging tot doodslag ofwel moord.

Op 12 juli en 30 augustus 2016 werden er twee aanslagen gepleegd op een woning aan het Kamerlingh Onnesplein in die stad. Op 12 juli zat de nu 46-jarige bewoner in de woonkamer, toen rond 23.15 uur het raam vlak naast hem ontplofte. Het raam was alleen aan de buitenzijde beschadigd, en door het dubbelglas is waarschijnlijk voorkomen dat de bewoner gewond raakte. Op 30 augustus rond 02.45 uur werden de bewoners wakker na twee harde knallen. Ze liepen naar beneden en zagen dat de ruit van de woonkamer totaal vernield was. Het glas lag verspreid tot achter in het huis en de voordeur had behoorlijke schade.

In de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht werd aandacht gevraagd voor de twee zaken. Er werden bewakingsbeelden getoond van de aanslag van 30 augustus 2016 waarop twee mannen te zien zijn die gericht naar de woning lopen en vuurwerk op de woning plakken en aansteken.

Na recent verkregen informatie over de ontploffingen, kon de politie woensdagochtend een verdachte aanhouden. De verdachte zit nu vast op het politiebureau en wordt verder verhoord. De politie sluit nog een aanhouding niet uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions