Transport Online - Man sticht brand in cellencomplex Breda

Man sticht brand in cellencomplex Breda

Man sticht brand in cellencomplex Breda
05-05-2021 10:51 | Binnenland | auteur Redactie

BREDA - Een 33-jarige arrestant heeft dinsdagavond brand gesticht in een cel in het cellencomplex aan de Mijkenbroek in Breda. Er wordt onderzoek gedaan hoe de man de brand heeft kunnen stichten, meldt de politie.

Arrestantenverzorgers ontdekten rond 21.30 uur dat er mogelijk brand in een cel zou zijn. De arrestant is direct uit de cel gehaald, waarna de beginnende brand door collega’s gedoofd kon worden. Arrestanten zijn in eerste instantie in hun eigen cel gebleven, maar de bevelhebber van de brandweer gaf aan dat het complex uitgebreid gelucht moest worden vanwege de forse rookontwikkeling.

De meewerkende arrestanten zijn tijdelijk buiten in arrestantenbussen geplaatst. Alle aanwezigen zijn gecontroleerd door de ambulance, enkele personen hadden rook ingeademd maar hoefden verder niet behandeld te worden.

De ingesloten verdachte wordt woensdag verhoord voor dit incident, de politie heeft aangifte gedaan tegen de man.

De man is eerder die dag aangehouden voor een incident op het centraal station in Breda, in verband met het beledigen van opsporingsambtenaren van de NS. De man is onder verzet aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen