Transport Online - Ophef ontstaan over levensgevaarlijke wegversmalling in Heesch [+foto]

Ophef ontstaan over levensgevaarlijke wegversmalling in Heesch

Ophef ontstaan over levensgevaarlijke wegversmalling in Heesch [+foto]

HEESCH - Op sociale media en in de media is ophef ontstaan over een levensgevaarlijke wegversmalling aan de Bosschebaan in het Brabantse Heesch. Midden op de weg is een direct opvolgende dubbele wegversmalling aangelegd waarbij auto's eerst naar het midden van de weg en daarna de fietsstrook op worden gestuurd en andersom.

Dat de weg een van de toegangswegen is naar een bedrijventerrein en in de straat een groot transportbedrijf (Gloudemans) gevestigd is helpt niet. Merkwaardig genoeg heeft de gemeente Den Bosch juist besloten dergelijke obstakels aan de Vinkelse zijde van de weg te verwijderen. Ook de lokale SP bemoeit zich inmiddels met de opmerkelijke situatie.

Terwijl de fotograaf foto's voor ons maakte van de wegversmallingdeed zich een situatie voor die treffend uitbeeld waarom dit zo gevaarlijk is. De bestuurder van een Mazda verminderde snelheid voor het nemen van de wegversmalling waarbij een achteropkomende bromfietser van PostNL hem rechts aan de andere zijde van de paaltjes voorbij reed. Dat had de bestuurder duidelijk niet verwacht en dus kwam hij de bromfietser plotseling tegen toen hij door de tweede wegversmalling de fietsstrook opreed.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen