Transport Online - Groot onderzoek naar metro-ongeval in Mexico-Stad

Groot onderzoek naar metro-ongeval in Mexico-Stad

Groot onderzoek naar metro-ongeval in Mexico-Stad
04-05-2021 15:47 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

MEXICO-STAD - Er komt een groot onderzoek naar de toedracht van het metro-ongeval in Mexico-Stad. Volgens de lokale autoriteiten heeft het ongeval van maandagavond aan zeker 24 mensen het leven gekost.

Een metro kwam gedeeltelijk naar beneden toen het viaduct waar die overheen reed plotseling deels instortte. Onder het viaduct reden op dat moment auto's. Bij het ongeval in het zuidoosten van Mexico-Stad raakten 79 mensen gewond, onder wie drie kinderen.

Volgens de leider van het stadsbestuur, Claudia Sheinbaum, is het te vroeg om met vingers te wijzen. Naast een extern onderzoek belooft ze ook dat de andere metrolijnen in de Mexicaanse hoofdstad veilig zijn. De getroffen lijn blijft voorlopig dicht. Het is nog niet duidelijk waardoor het viaduct instortte.

De lokale bevolking zou zich volgens Mexicaanse media al langer zorgen maken over de veiligheid van het bouwwerk. Er zijn ook beschuldigingen van corruptie bij de bouw van de metrolijn. Buitenlandminister Marcelo Ebrard, die Mexico-Stad leidde toen het viaduct werd gebouwd, heeft zijn medewerking aan het onderzoek beloofd.

President Andrés Manuel López Obrador vindt dat het onderzoek naar het ongeval snel moet worden uitgevoerd en er niets verborgen mag blijven voor het Mexicaanse volk. Hij heeft ook zijn condoleances overgebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen