Clicky

 
Transport Online - Burgemeester Ermelo legt 'Ruinerwoldvader' huisverbod op

Burgemeester Ermelo legt 'Ruinerwoldvader' huisverbod op

Burgemeester Ermelo legt 'Ruinerwoldvader' huisverbod op
04-05-2021 14:31 | Binnenland | auteur ANP

ERMELO - De burgemeester van Ermelo heeft Gerrit Jan van D. een huisverbod opgelegd. Reden is dat de veiligheid van de andere gezinsleden niet gewaarborgd kan worden met de 'Ruinerwoldvader' in huis. De vader verblijft sinds 28 april op een andere plek, zo bevestigt een woordvoerder van de burgemeester dinsdag na berichtgeving door de Stentor.

Maandag werd bekend dat er aangifte is gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen Gerrit Jan van D. Volgens RTV Drenthe had één van de oudere kinderen aangifte gedaan en zou het slachtoffer één van de jongere kinderen zijn, die tot voor kort bij de vader in Ermelo woonde. Het Openbaar Ministerie kon die details nog niet bevestigen en onderzoekt de aangifte.

De vader van het gezin uit Ruinerwold woont sinds begin maart bij de jongste kinderen, die allen volwassen zijn. Hij trok bij hen in nadat de rechtbank in Assen had bepaald dat de strafvervolging van de 68-jarige Van D. moest worden beëindigd, omdat hij door zijn slechte gezondheid niet kon terechtstaan. Hij werd onder meer verdacht van jarenlange vrijheidsberoving en mishandeling van zijn kinderen, een aantal zou hij daarnaast seksueel hebben misbruikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions