Clicky

 
Transport Online - Klanten gaan nieuwe volledig elektrische Ford E-Transit bedrijfswagens testen

Klanten gaan nieuwe volledig elektrische Ford E-Transit bedrijfswagens testen

Klanten gaan nieuwe volledig elektrische Ford E-Transit bedrijfswagens testen
04-05-2021 11:52 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Ford kondigde dinsdag aan dat de eerste klantenproeven van de nieuwe E-Transit, de volledig elektrische versie van de bedrijfswagen, binnenkort van start gaan in Europa.

Prototypen van de E-Transit zullen worden opgenomen in het wagenpark van klanten om in veeleisende dagelijkse praktijkomstandigheden te opereren. De proef loopt bij grote bedrijven zoals supermarkten, bezorgdiensten, postbezorging en nutsbedrijven in Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

“Dergelijke tests in de praktijk zijn een belangrijke stap in ons programma voor levering van de volledig elektrische E‑Transit. Zo krijgen wij beter inzicht in hoe we onze klanten in verschillende sectoren kunnen helpen hun productiviteit te verhogen met emissievrij rijden,” aldus Andrew Mottram, E-Transit Chief Programme Engineer, Bedrijfswagens bij Ford Europa.

Fords Europese klantenproeven zijn onderdeel van een uitgebreid ontwikkelprogramma voor de E‑Transit, voorafgaand aan de introductie in het voorjaar van 2022. De prototypes voor de proeven zijn zo ontworpen dat de volledig elektrische bedrijfswagen aan alle eisen van zeer uiteenlopende gebruiksscenario’s voldoet. De proeven zullen van start gaan tegen het einde van aankomende zomer.

Technici van Ford gebruiken de gegevens uit de proeven voor optimalisatie van de volgende generatie connected-voertuigtechnologie en range management-functies van de E‑Transit. Dit biedt uiteindelijk de klant een optimale gebruikservaring.

De prototypen zijn geassembleerd in het Ford Global Centre of Excellence voor bedrijfswagens in Dunton, VK. Onderdeel van de prototypen zijn de E-Transit bedrijfswagen en chassis-cabinevarianten met aanpassingen, zoals modellen met gekoelde laadruimte, gesloten laadruimte, verlaagbare zijkanten en interne rekken. Europese E-Transit klanten krijgen vanaf de introductie ruime keuzemogelijkheden voor carrosserie, lengte, hoogte en totale voertuigmassa, met in totaal 25 mogelijke varianten voor zeer uiteenlopende bedrijven.

De laadruimte van de E-Transit is gelijk aan die van de diesel-aangedreven Transit modellen. Dit maakt ombouwen eenvoudiger. Bovendien kunnen Transit gebruikers bestaande rekken hergebruiken in de volledig elektrische bedrijfswagen. Het ProPower Onboard-systeem, een primeur in de sector, levert tot 2,3 kW via standaard stopcontacten aan omvormers en apparatuur in de bedrijfswagen en in de laadruimte. Het verwachte laadvermogen is maximaal 1.616 kg voor de bedrijfswagens en maximaal 1.967 kg voor chassis-cabinemodellen.

De volledig elektrische aandrijving van de E-Transit levert tot 200 kW energie voor een WLTP-bereik van maximaal 350 km, ondersteund door bereik-vergrotende technologieën, waaronder Eco Mode en Scheduled Pre-Conditioning. Een bijkomend voordeel voor gebruikers is de nieuwe SYNC 4-technologie, met o.a. een gebruiksvriendelijk 12-inch scherm en beschikbaarheid van navigatie via de cloud, met automatische draadloze software-updates.

Ford verwacht dat de onderhoudskosten de kosten flink lager zullen zijn vergeleken met modellen met een dieselmotor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden