Clicky


Axell Logistics stapt over op HVO100 brandstof

Axell Logistics stapt over op HVO100 brandstof
04-05-2021 10:46 | Klimaat | auteur Redactie | Esther van der Wal

DIESSEN - Axell Logistics heeft een ambitieuze doelstelling als het gaat om verduurzaming. Het overstappen naar HVO100 is een maatregel die door Axell vanaf 1 mei is doorgevoerd om de CO2-uitstoot te reduceren. Met een percentage van 89% aan vermindering in CO2-uitstoot ten opzichte van gewone diesel is HVO100 een logische keuze voor het transport- en logistieke bedrijf.

Duurzame fossielvrije brandstof als alternatief voor diesel

HVO100 is een praktisch CO2-neutraal alternatief voor diesel en wordt gewonnen uit voornamelijk plantenresten, afval- en restgrondstoffen en ander organisch materiaal. “Wij zien deze keuze als weer een stap in het realiseren van de verduurzaming die wij als bedrijf nastreven”, aldus Henriëtte Timmermans, DGA Axell Group.

“In 2020 hebben we al een grote stap gezet in het realiseren van onze doelstellingen om duurzamer te gaan presteren. Vanaf begin vorig jaar voorzien wij namelijk met circa 5000 zonnepanelen zowel het eigen bedrijf, als ook honderden huishoudens in de regio van duurzame energie” vervolgt Lennard van de Winkel, Managing Director Axell Logistics.

Met deze overstap laat Axell Logistics een deel van haar trucks en bestelbussen rijden op HVO100 om zo de uitstoot van CO2 met 150 tot 200 ton per jaar te kunnen verminderen. Het streven is om deze besparing in de toekomst verder uit te bouwen.

Axell Logistics is onderdeel van de Axell Group. Mensen en meerwaarde, daar draait het om bij Axell Group. Met onze unieke combinatie van transport, logistieke dienstverlening en uitzendwerk in Oost- en West-Europa vinden we altijd een passende oplossing. In bijna 90 jaar tijd is ons van oorsprong Brabantse familiebedrijf uitgegroeid naar 2800 enthousiaste medewerkers en 20 vestigingen in Nederland, Polen, Hongarije en Oekraïne. Dagelijks rijden zo’n 150 vrachtwagens van en naar onze 150.000 m2 aan magazijnruimte.

Axell Employment, Axell Logistics en Axell Financial Services vormen de drieledige kern van de Axell Group, met activiteiten in Nederland en Polen.

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    SCHENK


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions