Clicky

 
Transport Online - Vliegveld Tegel na 120 jaar definitief gesloten

Vliegveld Tegel na 120 jaar definitief gesloten

Vliegveld Tegel na 120 jaar definitief gesloten
04-05-2021 10:08 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - Het vliegveld Tegel vlakbij het centrum van Berlijn is met ingang van woensdag definitief geen luchthaven meer. De functies worden overgenomen door de nieuwe luchthaven Berlin-Brandenburg. De deelstaat, gemeente, projectontwikkelaars en bouw staan te trappelen om in deze al een half jaar in onbruik zijnde ruimte een moderne duurzame wijk en een bedrijvenpark neer te zetten.

Ze gaan aan de slag met de overkoepelende onderneming Tegel Projekt GmbH. Die stelt in maximaal 20 jaar tijd "niet enkel een nieuwe wijk, maar een model te bouwen voor de slimme, duurzame en sociale stad van morgen".

De woonwijk wordt klimaatneutraal en betaalbaar voor de toekomstige bewoners. Er komt ook een bedrijvenpark voor mogelijk tot duizend ondernemingen. Het is de bedoeling dat dit allemaal begin jaren dertig gestalte van deze eeuw krijgt. Begin jaren dertig van de vorige eeuw was het terrein ook op de toekomst gericht en probeerden wetenschappers er raketten uit voor het nazi-regime.

De geschiedenis als vliegveld is nog ouder. Die begon al rond 1906 toen er een hal voor zeppelins verrees. In de Tweede Wereldoorlog maakte de Luftwaffe gebruik van het vliegveld. Voor de burgerluchtvaart diende het vliegveld van begin jaren zestig tot een half jaar geleden.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions