Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartautoriteit FAA slaat alarm over toename wangedrag

Luchtvaartautoriteit FAA slaat alarm over toename wangedrag

Luchtvaartautoriteit FAA slaat alarm over toename wangedrag
04-05-2021 09:36 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA waarschuwt vliegtuigpassagiers dat het voortaan een zerotolerancebeleid gaat voeren als het gaat om wangedrag aan boord van vliegtuigen.

In een gemiddeld jaar ziet de toezichthouder op de luchtvaart 100 tot 150 gevallen van wangedrag door passagiers. Maar sinds het begin van dit jaar is volgens het agentschap het aantal gerapporteerde gevallen gestegen tot 1300. Dat is opmerkelijk aangezien het aantal passagiers ruim onder het niveau van voor de pandemie blijft, schrijft NBC News.

Onhandelbare passagiers worden voortaan mogelijk strafrechtelijk vervolgd, kunnen boetes tot 35.000 dollar krijgen of worden levenslang geweerd bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen.

Veelvoorkomend wangedrag is het uit politieke motieven weigeren mondkapjes te dragen, overmatig drinken en fysiek of verbaal geweld. Het is al meerdere malen voorgekomen dat mensen die weigerden mondkapjes te dragen uit het vliegtuig werden gezet, wat leidt tot vertraging en ergernis bij andere passagiers.

"Het is niet toelaatbaar en we zullen niet tolereren dat de bemanning en de uitvoering van hun veiligheidstaken worden gehinderd, punt uit," zei Stephen Dickson, de directeur van de FAA, over de golf van incidenten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions