Transport Online - Aanhoudingen voor bedreigen RIVM-directeur Jaap van Dissel

Aanhoudingen voor bedreigen RIVM-directeur Jaap van Dissel

Aanhoudingen voor bedreigen RIVM-directeur Jaap van Dissel
03-05-2021 17:26 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Twee personen zijn afgelopen vrijdag aangehouden voor bedreiging van en opruiing tegen RIVM-directeur Jaap van Dissel. Ze zijn maandag voorgeleid en blijven 14 dagen langer in voorarrest. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

In een groepsapp van berichtendienst Telegram werd opgeroepen tot het plegen van geweldsmisdrijven tegen het leven van de RIVM-directeur of zijn woning. Daarbij werd ook zijn adres gedeeld. De verdachten plaatsten de opruiende berichten.

Het gaat om twee vrouwen, van 54 jaar uit Apeldoorn en van 52 jaar uit Terneuzen. Hun voorarrest is verlengd en ze moeten zich op 12 mei voor de politierechter verantwoorden.

De verdachten hebben wat het Openbaar Ministerie betreft duidelijk een grens overschreden met hun gedrag. 'Bedreiging en intimidatie zijn nooit te rechtvaardigen,' aldus hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels. 'En zeker wanneer iemand zich uit hoofde van zijn functie inzet voor het welzijn van ons allemaal, dienen we een sterk signaal af te geven. Dergelijk gedrag kan niet worden geaccepteerd.'

Het politie-onderzoek naar de groepsapp op Telegram loopt ondertussen door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen