Clicky

 
Transport Online - Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen
03-05-2021 16:36 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Na twee dagen van dalingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen maandag weer toegenomen. Er liggen nu 2642 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 42 meer dan zondag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is met 21 toegenomen tot 825. Dat aantal schommelt al ruim twee weken tussen de 800 en 850. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdeling is afgelopen etmaal eveneens met 21 gestegen, tot 1817.

Zaterdag en zondag daalde het aantal opgenomen coronapatiënten met in totaal 106. De zes dagen daarvoor nam de ziekenhuisbezetting met Covid-patïenten iedere dag juist toe, met in totaal 192.

'Ziekenhuisbezetting erg hoog'

Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is de instroom van coronapatiënten in ziekenhuizen en de totale ziekenhuisbezetting nog steeds erg hoog. "We verwachten dat de bezetting de komende week hoog blijft en mogelijk verder toeneemt. Ik ben bang dat we het de komende weken in de ziekenhuizen nog echt heel druk houden", zegt Kuipers in een toelichting. Hij wijst erop dat zodra de aantallen coronapatiënten dalen, dat er ook nog achtergestelde reguliere zorg is die ingehaald moet worden.

Ook geeft hij aan dat bij een "substantieel deel" van de ziekenhuizen personeel geen vrij krijgt in de meivakantie. "De verloven zijn ingetrokken van het ic- en ondersteunend personeel om voldoende capaciteit beschikbaar te houden. Het is buitengewoon zuur, je wil deze mensen dolgraag een vakantie gunnen. We hebben de beslissing zolang mogelijk voor ons uitgeschoven", aldus de voorman van het LNAZ.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions