Transport Online - Frank Buma nieuw jurylid 'Auto van het Jaar-verkiezing'

Frank Buma nieuw jurylid 'Auto van het Jaar-verkiezing'

Frank Buma nieuw jurylid 'Auto van het Jaar-verkiezing'

DEN HAAG - Frank Buma, autospecialist van de ANWB treedt toe tot de jury van de prestigieuze Auto van jaar het Jaar-verkiezing. Hij volgt daarmee ANWB-autoredacteur Gert Wisse op die na 7 jaar het stokje aan hem doorgeeft. De Auto van het Jaar-verkiezing, internationaal bekend onder de naam 'Car of the Year' is de belangrijkste autoprijs ter wereld. De jury bestaat uit 59 autojournalisten, afkomstig uit 22 Europese landen.

De ANWB is al sinds het prille begin in 1964 bij de verkiezing betrokken en levert met Frank Buma het vijfde jurylid op rij. Nederland wordt verder vertegenwoordigd door Jaco Bijlsma (Autovisie) en Peter Hilhorst (De Telegraaf).

Frank Buma (40) begon zijn loopbaan in de autojournalistiek bij Autovisie, maar is inmiddels alweer 13 jaar werkzaam als autospecialist voor de ANWB. In die hoedanigheid schrijft hij niet alleen artikelen voor diverse uitingen van de ANWB, maar is samen met vertrekkend jurylid Gert Wisse ook het gezicht van de autoreviews op het ANWB YouTube-kanaal.

"Gevraagd worden voor deze jury voelt voor mij behalve als een grote eer ook als de erkenning van jarenlang hard werken", aldus Buma. "Met mijn stem wil ik de consument de best mogelijke hulp bieden bij de aanschaf van een nieuwe auto. Welke innovaties maken hun leven eenvoudiger en hun reizen veiliger? De ANWB is daarnaast een groot voorstander van schone en betaalbare mobiliteit: daar zal ik als jurylid daarom extra op letten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,898
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen