Clicky

 
Transport Online - De Jonge: Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen

De Jonge: Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen

De Jonge: Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen
03-05-2021 13:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Zorgminister Hugo de Jonge vindt dat Ajax meer "maatschappelijke verantwoordelijkheid" had moeten nemen door de spelers niet het landskampioenschap te laten vieren met duizenden supporters bij de Johan Cruijff ArenA. De fans trokken zich daarbij weinig meer aan van de coronamaatregelen.

De Jonge erkent dat hij als Rotterdammer "sowieso met heel weinig vrolijkheid" kijkt naar kampioensfeestjes van Ajax. "Maar nu helemaal", zegt hij. "Ik denk dat het goed is om ons te realiseren dat we ons nog een hele tijd aan de regels hebben te houden. We moeten echt nog even gedisciplineerd zijn."

De kritiek van Ajax dat het beter was geweest supporters toe te laten in het stadion tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen, legt De Jonge naast zich neer. "Dat is geen rechtvaardiging om dan maar de regels los te laten en er buiten een feest van te maken."

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus vindt dat het "niet had mogen gebeuren". De opmerking van Ajax-trainer Erik ten Hag dat de fans beter 'controleerbaar' waren geweest als publiek was toegestaan bij de wedstrijd, noemt Grapperhaus "heel merkwaardig". Dat was geen oplossing geweest voor de hoeveelheid mensen die buiten de ArenA stond, aldus de minister.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden