Clicky

 
Transport Online - Verstappen: ik kwam net wat snelheid te kort

Verstappen: ik kwam net wat snelheid te kort

Verstappen: ik kwam net wat snelheid te kort
02-05-2021 19:28 | Sport | auteur ANP

PORTIMÃO - Max Verstappen kon er niet omheen na de Grote Prijs van Portugal, waarin hij als tweede eindigde achter Lewis Hamilton. "Het was een alleszins fatsoenlijke race, maar ik kwam net wat snelheid te kort", zei de 23-jarige coureur van Red Bull na de race op het circuit van Portimão.

"Ik had een goede herstart na de safetycar in het begin van de race en wist Lewis in te halen, maar hij haalde mij helaas weer in. Ik kon wel goed druk zetten op Valtteri Bottas, maar kwam een beetje snelheid te kort. Ik kwam steeds net niet dichtbij genoeg", vervolgde de Limburger, die rondenlang achter de Fin bleef hangen en pas diep in de race na de eerste pitstop de tweede man van Mercedes alsnog wist te passeren.

Hij deed een ultieme poging in de allerlaatste ronde nog de beste rondetijd van iedereen in de hele race neer te zetten. Die tactiek werkte en Verstappen leek daarmee als bonus een extra WK-punt te krijgen, maar al snel bleek dat hij in bocht 14 met zijn bolide buiten de baan was gekomen. Om die reden werd die tijd geschrapt.

Verstappen vond het vreemd. "In bocht 14 zouden ze daar helemaal niet op letten volgens mij. Maar goed, het zij zo. Dit weekend was sowieso vreemd omdat ik maar weinig grip had op deze baan. Al met al was het toch een prima race. We waren misschien niet op ons best, maar ik heb goed strijd geleverd met Lewis en Valtteri. Het was niet voluit racen, maar ik hoefde niet voortdurend op te letten of de banden nog wel goed waren."

Over een week is al de volgende race, de Grote Prijs van Spanje in Barcelona. Verstappen begint daar met 8 punten minder dan Hamilton aan de vierde grand prix van dit seizoen. "Laten we maar weer zien wat we daar kunnen doen."

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden