Clicky

 
Transport Online - China verwijdert bericht op sociaal medium over situatie India

China verwijdert bericht op sociaal medium over situatie India

China verwijdert bericht op sociaal medium over situatie India
02-05-2021 19:13 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PEKING - China heeft een bericht van een overheidsinstantie op het sociale medium Weibo verwijderd waarin de coronasituatie in India belachelijk wordt gemaakt. De Chinese overheid zei in een reactie dat China juist menselijkheid moet tonen en India moet steunen.

In het bericht is een foto te zien van een Chinese raketlancering naast een foto waarop te zien is hoe coronaslachtoffers in India worden gecremeerd. De overheidsinstantie schreef erbij: "Hoe China vuur maakt en hoe India vuur maakt."

Veel gebruikers van Weibo, de Chinese evenknie van Twitter, maakten zich boos om de ongevoeligheid van de post en noemden het bericht smakeloos. "Wij hopen dat iedereen aandacht besteedt aan wat de Chinese overheid doet om India te steunen in de epidemie", schrijft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie.

De verhoudingen tussen China en India staan de laatste maanden onder druk, onder meer door een grensconflict eerder dit jaar. In India is er een noodsituatie vanwege het coronavirus, daar komen er dagelijks honderdduizenden patiënten bij en liggen de ziekenhuizen overvol. In China, waar het virus uitbrak, lijkt het onder controle te zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions