Clicky

 
Transport Online - Ruim 5500 nieuwe besmettingen: cijfers beïnvloed door storing

Ruim 5500 nieuwe besmettingen: cijfers beïnvloed door storing

Ruim 5500 nieuwe besmettingen: cijfers beïnvloed door storing
02-05-2021 16:02 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 5534 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Door een technische storing zijn er minder meldingen doorgekomen. Hierdoor valt het cijfer nu lager uit dan in werkelijkheid en vallen de cijfers komende dagen hoger uit.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 46.673 meldingen van positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 6668 bevestigde besmettingen per dag. Het weekgemiddelde was de afgelopen veertien dagen niet zo laag, wat mogelijk wordt veroorzaakt door de storing. Het aantal besmettingen op zaterdag is bijgesteld naar 5819, ook deze cijfers zijn lager door de storing.

Amsterdam telde met 381 de meeste positieve tests. Rotterdam volgt, daar kregen 266 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Den Haag werden 193 besmettingen vastgesteld en in Nijmegen waren het er 124.

Het aantal gemelde sterfgevallen bedroeg het afgelopen etmaal drie. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 123 sterfgevallen, wat neerkomt op bijna 18 per dag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats