Transport Online - Drie vermisten bij grote brand in appartementen boven bedrijf in Werkendam [+foto's]

Drie vermisten bij grote brand in appartementen boven bedrijf in Werkendam

Drie vermisten bij grote brand in appartementen boven bedrijf in Werkendam [+foto's]
02-05-2021 10:09 | Binnenland | auteur Redactie | ANP

WERKENDAM - [update 17:59 uur] Bij een uitslaande brand in een woning aan de Beatrixhaven in Werkendam (Noord-Brabant) zijn mogelijk mensen om het leven gekomen. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio is het vuur onder controle. Eerder op de dag verwachtte ze dat de brandweer en forensisch onderzoekers het gebouw op korte termijn zouden kunnen betreden, maar die verwachting is bijgesteld.

"Het pand is nog steeds te heet om naar binnen te gaan. Ook moest er nog een muur worden gestut", aldus de woordvoerster. De Veiligheidsregio houdt er rekening mee dat de drie bewoners niet meer in leven zijn, maar moet dat nog uitzoeken. Als de onderzoekers later zondag naar binnen kunnen, kan het volgens de voorlichtster nog uren duren voordat er duidelijkheid is over het lot van de mogelijke slachtoffers.

Het zwaarbeschadigde pand is enigszins gestut, maar rond 13.45 uur bleek binnengaan onmogelijk. De brand woedde toen nog en de vlammen zaten in dubbele plafonds. Er is een kraan gekomen om het appartement veilig te stellen.

De brandweer sprak zondagochtend het vermoeden uit dat er nog mensen binnen zouden zijn. De bewoners van een naastgelegen appartement waren tijdig uit de woning. "Er wonen daar drie mensen en we vermoeden dat die op zondagochtend 08.00 uur wel aanwezig waren. Maar dat is een aanname, we moeten dat goed onderzoeken", zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brandweer is er met onder meer vier tankautospuiten, een hoogwerker, drones en twee blusboten. Het appartement ligt boven een bedrijf. De brand ontstond in het appartement en is deels overgeslagen naar het appartement ernaast en naar het bedrijf eronder. Dat is een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw.

Tegen Omroep Brabant zegt de directeur van het bedrijf dat de drie mensen die in het appartement wonen op de loonlijst staan van een bedrijf waarmee hij samenwerkt. Zijn kantoren en een deel van de werkplaats hebben grote schade opgelopen.

De rook was in de verre omtrek te zien. Het pand ligt in de Beatrixhaven, een binnenvaarthaven. Het scheepvaartverkeer heeft geen last van de brand, stelt een medewerker van Rijkswaterstaat op Twitter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen