Clicky

 
Transport Online - Orderboek scheepsbouwer Damen naar record

Orderboek scheepsbouwer Damen naar record

Orderboek scheepsbouwer Damen naar record
01-05-2021 14:08 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

GORINCHEM - De orderportefeuille van Damen Shipyards is eind 2020 opgelopen tot een record van 8 miljard euro. Tot de opdrachten die de grootste scheepsbouwer van Nederland mocht bijschrijven, zijn de bouw van vier F-126 fregatten voor de Duitse marine, een order voor veertig binnenvaartschepen en het ontwerp en de constructie van het grootste superjacht (120 meter) ooit in Nederland gemaakt.

Eind 2019 stond de orderportefeuille van de onderneming uit Gorinchem op 3,7 miljard euro. Volgens het bedrijf biedt de ruimschootse verdubbeling van het orderboek goede vooruitzichten voor de langere termijn. Op kortere termijn blijven de ontwikkelingen vanwege de coronacrisis nog wel onzeker, aldus Damen. Door de virusuitbraak moesten bijvoorbeeld werven in Frankrijk, Singapore, Curaçao en Zuid-Afrika tijdelijk gesloten worden en was er hinder van de reisbeperkingen en vertragingen bij toeleveringen.

Het bedrijf leed een nettoverlies in 2020 van meer dan 161 miljoen euro. Dat had te maken met eenmalige kosten voor contractbeëindigingen en andere afwaarderingen. Een jaar eerder werd nog een verlies in de boeken gezet van 287 miljoen euro. Er werden vorig jaar door Damen in totaal 143 nieuwbouwschepen opgeleverd, naast veel werkzaamheden op het gebied van reparaties en ombouw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden