Clicky

 
Transport Online - Rusland weert uit vergelding EU-politici

Rusland weert uit vergelding EU-politici

Rusland weert uit vergelding EU-politici
30-04-2021 19:31 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Rusland legt acht functionarissen in de EU, onder wie politici van de Europese Unie, een inreisverbod op als vergelding voor Europese sancties tegen vier Russen in maart. Het gaat onder anderen om vicevoorzitter Vera Jourova (Justitie) van de Europese Commissie en David Sassoli, de voorzitter van het Europees Parlement, maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou bekend.

De EU trof in maart sancties tegen twee Russen die betrokken zouden zijn bij het vervolgen van homo’s en lesbiennes in de Russische regio Tsjetsjenië. Ook werden toen vier Russen uit de entourage van president Vladimir Poetin op de sanctielijst gezet wegens het vervolgen van oppositieleider Aleksej Navalni en het neerslaan van protesten. Het ging om de Russische procureur-generaal, de baas van het zogeheten Onderzoekscomité dat direct onder de president ressorteert en grote strafzaken onderzoekt.

Moskou zei destijds met "niet noodzakelijk symmetrische" tegenmaatregelen te komen. Het buitenlandministerie stelt nu dat de Europese Unie "haar beleid van eenzijdige, onrechtmatige beperkende maatregelen tegen Russische burgers en organisaties voortzet".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions